Potraviny proti stresu

Bojujete často se stresem? My vám pomůžeme tento boj vyhrát!

30. 05. 2018

Potraviny proti stresu

Každý z nás se někdy dostane do stresové situace nebo do situace, kdy potřebuje dodat energii. Někdo si může jít zacvičit, jiný relaxuje u televize.

Jak to ale udělat, pokud na relax nebo cvičení nemáte čas?

Způsobů jak se stresem bojovat je mnoho, ať už fyzická aktivita, dovolená či uvolňující rituály. Další cestou je malá změna našeho jídelníčku. Stačí začít jíst pár z níže uvedených jídel a to i mimo stresovou zátěž.

Výsledky se brzy dostaví!

1. Špenát a kapusta

Špenát a kapusta jsou skvělým způsobem jak zahnat stres. Mimo to obsahují vitamín K, který pomáhá zlepšovat paměť a schopnost přemýšlet.

2. Avokádo

Avokádo obsahuje téměř 20 vitamínů a minerálů. Přispívá k produkci hormonu štěstí. Tyto vitamíny regulují naši náladu, spánek a chuť. Což je velice důležité, pokud chceme snížit stresovou hladinu. Přečtěte si více o avokádu!

3. Borůvky

Borůvky obsahují mnoho antioxidantů a právě proto jsou někdy vnímány jako jedno z nejzdravějších jídel na světě. Obsahují vitamín CK a mangan. Pomáhají jak se stavbou kostí, tak se snížím stresu.

Mimo to jsou velice chutné a u mě jasnou volbou.

4. Hořká čokoláda

Čokoládu zná jako účinný recept jistě každý z nás. Skutečný efekt má ale právě ta hořká. Obsahuje rovněž mnoho antioxidantů a dalších látek, které pomáhají snížit krevní tlak a především stres.

5. Ovesné vločky

Obsahují speciální druh antioxidantů, který snižuje krevní tlak, rozšiřuje krevní cévy a odbourává stres. Jako bonus pomáhají redukovat hladinu cholesterolu. Vločky jsou skvělým začátkem dne, a když je zkombinujete s borůvkami, máte chutnou snídani a den bez stresu zaručený!

6. Česnek

Česnek nejen na upíry, ale i na stres. Opět obsahuje mnoho antioxidantů a skvěle ochutí vaše jídlo.

7. Ústřice

Sice to je pokrm, který ne každý má rád, ale ústřice jsou velice bohaté na zinek, který je pro naše tělo důležitý. Zinek bývá spojován s úzkostí a ústřice zinku obsahují opravdu mnoho. Stačí tedy jedna ústřice do jídelníčku a můžete být v klidu.

8. Losos

Rybí tuk obsahuje Omega-3 mastné kyseliny, které pomáhají bojovat proti úzkosti a snižují riziko deprese. Když si občas dáte lososa, vaše tělo vám bude skutečně vděčné. Tak se odprostřete od nechutenství k rybám! Jsou daleko zdravější než kuřecí maso. Mrkněte na náš článek Losos, super ryba i k vám domů.

9. Heřmánkový čaj

Heřmánkový čaj je skvělý způsob, jak zakončit náš den. Čaj, který obsahuje látky snižující úzkost, nám při večerní relaxaci rozhodně pročistí hlavu.

10. Semínka

Slunečnicová semínka, dýňová, sezamová nebo chia, obsahují mnoho hořčíku. Hořčík je skvělým pomocníkem jak zvýšit vnitřní pohodu. Je proto skvělý nápad přidat si je do salátu, nebo jen tak zobat ke svačině.

A co pomáhá v těžkých životních zkouškách vám?  Podělte se s námi o vaše zkušenosti a napište nám na Facebook.





 

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)