Ti, kdo mění svět

Příběh Jamese Wilkse, který při zotavování svých zranění objevil něco nečekaného o zdraví a natočil dokument. Výkonnými producenty jsou jména jako Arnold Schwarzenegger, Jackie Chan a další...

08. 07. 2020

Ti, kdo mění svět

Příběh Jamese Wilkse, zápasníka ve smíšených bojových uměních a vítěze 9 sezón The Ultimate Fighter, se odehrává v době jeho zranění, která mu znemožnila pokračovat v tréninku a své práci. Aby poznal tajemství bojových umění, šel po náročné cestě Bruse Leeho, kdy se musel naučit a pochopit mnohá bojová umění.

V době rekonvalescence se rozhodl věnovat energii do nalezení způsobu rychlejšího uzdravení, a přitom otevřel dveře do zcela nového světa zdraví z pohledu profesionálních sportovců, zápasníků, kulturistů, dnešních bojovníků, ale i pradávných gradiátorů.

Postupně rozkrývá mýty a pomocí faktů si ověřuje neskutečnou až děsivou pravdu. Tou je fakt, že lidské tělo je stavěno pro příjem přirozené rostlinné stravy, která mu nejenom dokáže poskytnout vše potřebné i na úrovni vrcholových sportovců a výkonosti, ale i z hlediska shopnosti regenerace, uzdravení a dlouhodobého zdraví.

Při svém poznání nalézá mnoho důkazů u sportovců, kteří se dostali na vrchol díky rostlinné stravě a své souputníky drtivě válcují. Dochází k poznání, že i jeho 65 letý silový trenér je na rostlinné stravě a ve svém věku nakopává zadky mnohem mladším, kteří jeho tempo nezvládají. To mu pomůže přesvědčit svého otce ke změně stravování po tom, co dostal infarkt a k rychlé pomoci jeho špatnému zdraví.

Na základě poznatků sám zkouší rostlinnou stravu, zjišťuje nové možnosti a prolamuje limity svého těla. Překonává rekord tělocvičny v posilování na lanech a zapojuje rostlinnou stravu jako jednu z hlavních složek do svého bojového výcviku, jelikož působí i jako trenér pro US Marshals, US Marines, US Army Rangers a US Navy SEALs..

Fakta jsou potvrzena jednoduchými testy a pokusy. Mnohdy velmi úsměvnými, kdy se pomocí přirozené erekce testuje marketingová reklama typu "Maso dělá muže" a ukazuje se, že tomu je spíše naopak.

V dokumentu je také mnoho známých tváří a jmen, které vstupují svými poznámkami k tématu, jako například Arnold Schwarzenegger, Patrik Baboumian, Scott Jurek, Fabian Kanz, Caldwell B. Esselstyn Jr., Lewis Hamilton.

Celý dokument je velmi zajímavý, poutavý a srozumitelný. Na ČSFD má 73% a lze ho jen doporučit.

Programátor Petr
Sponzor centrum-o-zdravi.cz





 

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)