Recenze knížky: Úžasná očista jater a žlučníku

Naše játra a žlučník zastávají nepostradatelnou funkci. Když jsou zanešené a nefungují na 100%, může to přinést velké zdravotní problémy.

02. 08. 2020

Recenze knížky: Úžasná očista jater a žlučníku

Bestseller Úžasná očista jater a žlučníku od Andrease Moritze je velmi dobrým pomocníkem k pochopení důležitosti funkce těla spojených právě s játry a žlučníkem, a zároveň k jejich očistě od tzv. žlučových jaterních shluků (kamenů), které má dnes prakticky každý. Obsahuje také řadu tipů, jak se do budoucna vyvarovat jejich zanášení.

Velká část knihy se věnuje vysvětlení, jak vznikají ony žlučové jaterní kameny, proč se o nich mnoho neví, a že jsou jednou z hlavních příčin mnoha problémů. Játra se žlučníkem zajišťují detoxikaci těla od toxinů, látek, které do těla nepatří. V jisté chvíli pak nastává problém, kdy čistící schopnost nestačí a začnou se vytvářet "dočasná úložiště" shluků, které pokud se nic nezmění, začnou způsobovat problémy. Tyto shluky ucpávají žlučovody, hromadí se v játrech (později ale i jinde v těle) a znemožňují tak játrům fungovat na 100%. Snížená schopnost jater detoxikovat pak vede do začarovaného kruhu, z kterého nelze snadno uniknout.

Kniha popisuje zhruba 2 strany souvisejících problémů a onemocnění, které může ucpání jater a jejich nedostatečná funkce přivodit. Od banálnějších a nepříjemných záležitostí jako dna, vyrážky, obezita, špatný tlak až po závažné problémy jako cukrovka, srdeční a onkologická onemocnění apod.

Pokud totiž naše tělo začne mít zjevné zdravotní problémy, konvenčně se to dnes řeší léky, a to mnohdy dlouhodobě podávanými, které ještě více zatěžují játra a dále pomáhají zhoršovat celkovou situaci. Navíc samotné dlouhodobé braní léků může mít fatální důsledek, například léky na vysoký tlak přímo způsobují problémy se srdcem, kdy v pozdější fázi musí přijít na řadu i stimulátor. Zdravotní problémy jsou však pouze blikajícími kontrolkami našeho těla, že není něco v pořádku.

I přes umlčená upozornění nebude naše tělo fungovat správně, bude velmi rychle chátrat, přijde bolest, bude růst počet "svítících kontrolek" a tělo se bude rychle ničit. Řešit problémy pouze jejich umlčením se opravdu nevyplácí!

Po přečtení potřebných základních informací, o co se přesně jedná, kniha přichází s postupem, jak játrům a žlučníku ulevit. Jde o velmi jednoduchou a levnou techniku, při které dojde k vyloučení popisovaných žlučových usazenin z těla ven a vy si je budete moci dokonce prohlédnout. Nebudete tomu chtít věřit, co že to za bordel ve vás bylo. Je velmi důležité provést očistu několikrát, aby se docílilo kompletního vyčištění.

Samotná očista v první fázi spočívá v pití jablečné nebo višňové šťávy. Čerstvou jablečnou šťávu si lze snadno udělat doma, ale s višňovou je trochu problém, prolezli jsme mnoho krámků se zdravou výživou a není snadné sehnat jen čistou šťávu bez přidaného cukru a dalších látek. Zde doporučuji se nejprve předzásobit přes internet. Také si ještě rovnou z internetu objednejte i hořkou sůl, také se jí říká epsonská sůl, která bude potřeba.  Další suroviny lze již běžně sehnat v krámě.

Po pár dnech pití šťáv (k běžnému režimu s menším odlehčením játrům) se přikročí k samotné očistě, která trvá 2 dny. Je dobré ji proto směřovat třeba na víkend. Tato očista způsobí řadu průjmů, při kterých tělo pomocí nahromaděné žluči a roztažení žlučovodů vytlačí žlučové usazeniny do tlustého střeva a odtud putují z těla ven. Uvidíte je proto na vlastní oči, mohou jich být stovky různých velikostí a barev. Taky jsem je viděl a nejprve nevěřil.

Samotné směsy a roztoky (jde o několik dávek roztoku hořké soli a 1 směs šťávy z grepu s olejem), které se používají, nemají ideální chuť a někdo je nemusí dobře snášet. V knížce je řada tipů, jak se s tím vypořádat, případně možné alternativy. Ale my jsme to zvládli a dá se to zvládnout. Jde o menší nepříjemnost, což je cena za opravdu velkou pomoc při odčinění našich stravovacích hříchů.

Po očistě se budete chtít určitě polepšit a svá játra šetřit. Kniha poskytuje mnoho informací o tom, jak postupovat dál, a jaké další benefity vás díky očistě jater čekají.

Proto si ji kupte klidně už rovnou s hořkou solí, 2x višňovou štávou a opravdu přečtěte. Jde o neocenitelné informace, časem prověřené přístupy a pomoc, která nikomu nepřináší žádné velké zisky, a tak i ochota k jejímu prosazování je spíše nežádoucí. Neváhejte proto doporučit knihu i dalším.

 

Programátor Petr
Sponzor centrum-o-zdravi.cz





 

Doporučujeme →
Recenze knížky: Nespěchejte do rakve (Tomáš Kašpar)

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)