5 mylně zdravě označovaných potravin

Příroda nám dodává i potraviny, které nejsou takovou výhrou pro naše zdraví. Dokonce nám mohou i škodit. Mrkněte na některé z nich..

07. 07. 2017

5 mylně zdravě označovaných potravin

Spousta z vás ví, co je a co není zdravé. Mezi potravinami ale najdete takové, které se jako zdravé tváří (a v médiích a na internetu jsou pořád brány jako ovoce a zeleniny, tedy zdravé potraviny).

Začneme třeba hráškem

Ten má hodně velká glykemický index - nadměrná konzumace hrášku může přispívat k nadváze a tvorbě akné.

Paprika neboli kapie

Ať už je červená, zelená nebo žlutá, obsahuje solanin. Tato látka je obsažena i třeba v zelených rajčatech a v naklíčených bramborách. Při nadměrné konzumaci může být tento skoro jed "spouštěčem" cukrovky a srdečních chorob.

barevné papriky

Kokosové a mandlové mléko

Získávat mléko z kokosů a mandlí je dosti náročné. Nejsou to krávy :). Krom toho je tento proces také složitý na zachování živin a vitamínů. A proto někteří výrobci pěchují tyto mléka umělými vitamíny jako je třeba D2. U něj je prokázáno, že má za následek vrozené vady u dětí a řídnutí kostí.mandle a mandlové mléko

Celer

Ten není vyloženě špatný, ale také není vyloženě dobrý. Dalo by se říct, že celer je "nic moc". Spíš nic, než moc. Je to taková voda s vlákninou. Nic jiného vašemu tělu skoro nepřinese.

Jogurty

Máme namysli jogurty z obchodů, které mají barevné kelímky a pokud jsou pro děti, obsahují ještě jako bonus lentilky nebo gumové medvídky ke vmíchání.
Až si příště budete brát oblíbený jogurt, podívejte se na množství cukru. Většinou je srovnatelné s čokoládovou tyčinkou.

bílý jogurt

Máte ještě nějaká jídla, která se tváří zdravě, ale baštit je taková výhra není? Podělte se! :)

Inspirovat se můžete také se našimi zdravými recepty!





 

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)