Test minerálního ionizátoru vody UltraStream

Základním pilířem pro zdraví je kvalitní pitný režim. Filtrovaní vody je dnes bohužel už nutnost. Podíváme se na zoubek tomu nejlepšímu, co se dá dnes na trhu sehnat.

01. 09. 2021

Test minerálního ionizátoru vody UltraStream

Filtrace kohoutkové vody je dnes už bohužel nutnost. V oblasti filtrace pitné vody je k dispozici celá škála zařízení od primitivních filtračních konviček, přes ionizátory vody až po reverzní osmózy. Dnes se podíváme na zoubek světové špičce v oblasti filtrace pitné vody a novince na Evropském trhu.

Jedná se o průtokový minerální ionizátor vody The UltraStream (made in USA, design by Australia).

V čem se liší od ostatních řešení

Úplně přeskočíme kategorii filtračních konvic, pro odstranění chlóru a podíváme se na kvalitní systémy pro filtraci vody, které se hodí pro domácí použití. UltraStream tedy srovnáme s klasickými ionizátory vody a reverzní osmózou.

Reverzní osmóza v základu řeší demineralizaci vody, pomocí osmotické membrány z vody odstraníte vše (v odpadní vodě) a získáte vodu na úrovni vody destilované. Voda je čistá, ale až moc. :-) Proto je potřeba jí zpět zase mineralizovat a získat tak velmi čistou kvalitní vodu. Ovšem vodu srovnatelnou s vodou z ionizátoru nezískáte!

Klasické ionizátory vody jsou elektrické, používají elektrolýzu a rozdělují vstupní pitnou vodu na odpadní a velmi zdraví prospěšnou. Některé mají předfiltrace a plno různých režimů. Kromě vysoké pořizovací ceny (klidně kolem 100 tisíc Kč) je zde u všech problém s evropskou vodou. Tato zařízení (made in China) nejsou určeny pro Evropský trh, pro svůj provoz používají elektrody, které mají tendenci se zanášet. A toto zanášení se děje i přes všechny možné systémy čištění. Proto když chcete mít jistotu, že za rok bude voda stejně kvalitní jako při pořízení zařízení, je většinou nutné předřadit další filtrační zařízení. Náklady jsou tak opravdu velké. Voda je poté opravdu dlouhodobě zdraví přínosná, tak jak tvrdí propagace výrobců.

The UltraStream na to jde jinak, inspiruje se v přírodě. Používá několik odlišných vrstev různých medií od mikrofiltrace přes KDF-85 (nejkvalitnější aktivní uhlík) po křišťálové křemeny. Voda protéký zkrze celkem 9 vrstev a díky jejich kombinaci je získaná voda vyladěná na maximum. Jsou zde vrstvy s přírodní ionizací, ale i vrstvy generující volný vodík nebo je zde vrstva pro virovou ochranu. Celý proces probíhá přirozeně a nenuceně, zařízení ve své podstatě simuluje přírodní způsob čištění vody, kdy voda protéká půdou, korninami, sedimenty a dostává se do spodních vod.... Přesní popis vrstev lze vidět na stránkách výrobce.
Jednoduše UltraStream toho umí mnohem víc než kdejaký ionizátor za mnohem nižší cenu a zároveň po roční výměně těla UltraStreamu máte prakticky nové zařízení včetně vylepšení. Na rozdíl od elektrickým ionizátorům vody lze však zapojit i za reverzní osmózu (to pro případ, kdy by vstupní voda byla velmi špatná) a umožňuje tak celý systém zefektivnit pro vaši konkrétní potřebu.

Podvod nebo realita?

Zní to velmi dobře. Ale znáte to, výrobce něco píše a pak se ukáže, že jde o podvod a zařízení je plné vaty apod. Provedli jsme testy pH a ORP, tedy ionizovanou vodu zařízení opravdu generuje. Chuťova je voda taktéž výborná. Ale i tak jsme nelenili a jedno nepotřebné "tělo" UltraStreamu jsme rozřezali a lidově řečeno vykuchali. A výsledek?

Nechtěl bych to dávat zpět, určitě by se to tam nevešlo. Našli jsme pečlivě uspořádané a rozdělené vrstvy přesně tak jak výrobce udává. Tedy zde není třeba mít strach a dostanete opravdu to co jste si zaplatili.

A kolik ta sranda stojí? 2 Kč za litr

Kvalita něco stojí, ale zde je to velmi přijatelné. První investice na 1 rok přijde na necelých 16 tisíc. Další roky se platí již jen náhradní tělo, které přijde na zhruba 6 tisíc a tedy dlouhodobé náklady jsou necelých 17 Kč/den a s cca odběrem 8 litrů/den to je 2 Kč/litr. Pokud to porovnáme s cenou balené vody, tak za několikanásobně lepší kvalitu zaplatíte několikanásobně méně.
Pokud kupujete balenou vodu, tak zde se vám investice do zdravé vody po finanční stránce rozhodně vyplatí! Ale i ostatním co pijí kohoutkovou přinese The UltraStream neskutečně mnoho benefitů s pitím velmi kvalitní ionizované vody každý den.

Kde se dá The UltraStream koupit?

Nedávno jej šlo objednat pouze ze zahraničních webů. Nově je však již více možností, jednou je na oficiálních eu stránkách výrobce alkaway.eu nebo lze i výhodněji u některého českého prodejce. Nejzajímavější nabídku jsme našli na www.ionizator-vody.cz/ultrastream.

 





 

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)