Srovnání bylinných doplňků Alveo a Intra

Ve skrytu před mediální popularitou se na trhu pohybují bylinky v lahvých, extrakty z bilin. Vzali jsme 2 nejpopulárnější a porovnali je.

09. 11. 2018

Srovnání bylinných doplňků Alveo a Intra

Na mnoha dnešních eshopech věnující se zdravý se objevují bylinné doplňky v tekuté formě. O co jde a co jsou zač? Podívali jsme se na 2 nejoblíbenější produkty na trhu Alveo a Intra a provedli jsme jejich srovnání.

Co jsou to bylinné extrakty,  tonikum a elixíry zdraví?

Harmonizační bylinné extrakty kombinují účinné aktivní látky rostlinného původu obsažené ve směsi extraktů z mnoha rostlin a jsou doplněny o různé příchutě pro bezproblémovou konzumaci. Zpravidla jsou bez cukru a jsou tak vhodné i pro diabetiky.
Speciálními procesy se vytvářejí tekuté, velmi dobře vstřebatelné doplňky stravy určené k prevenci i jako podpora při nemocech. Mnohdy argumentují zlepšení různých zdravotních neduhů díky doplnění potřebných látek tělu a podpoře imunutního systému.
Nejznámější producenti jsou Lifestyles - Intra a Akuna - Alveo, které jsou obě na trhu minimálně přes 20 let a nabízejí i další doplňkové formy a varianty produktu

Intra - co o sobě píše

Jedinečná receptura přípravku Intra je výhradním vlastnictvím společnosti Lifestyles a nemění se již od roku 1992. Třiadvacet přesně vyvážených výtažků spolu působí velmi účinně a pomáhá posilovat osm soustav lidského organismu a udržovat je v rovnováze. Proto dochází k tomu, že se uživatelé Intry cítí lépe, šťastněji a plni energie.

 

Alveo - co o sobě píše

ALVEO je jedinečné bylinné tonikum pro celkové posílení organizmu a dodání vitální energie. Je účelově navrženo tak, aby nejen vhodně doplnilo naši výživu a zajistilo tak zvýšenou vitalitu, ale také posílilo obranyschopnost organizmu. ALVEO je navíc i účinný antioxidant. Umožňuje tělu aktivně odbourávat toxiny, a zajišťuje celkovou ochranu a revitalizaci.

  • zvyšují odolnost vůči zátěžím: působí na pročištění celého organismu, na optimalizaci funkcí imunitního systému, napomáhají proti alergiím.
  • napomáhají posílení srdce a cév: podporují srdeční činnost, úpravu krevního tlaku, prokrvení kapilár, napomáhají snížení hladiny cholesterolu.
  • napomáhají k lepšímu trávení a vylučování: mají vliv na funkci celého trávícího traktu, regulaci hladiny cukru, úpravu střevní mikroflóry i činnosti jater.
  • pečují o svaly a klouby: napomáhají proti revmatismu a artróze, mají vliv na urychlení regulaci látkové výměny, snižují obsah balastních látek a toxinu ve tkáni.
  • zlepšují kondici a snižují únavu: podporují lepší výživu všech tkání, mají vliv na potenci a reprodukční schopnosti, napomáhají rychlejšímu vyplavení kyseliny mléčné ze svalů.
  • mají antioxidační účinky: obsahují antioxidanty likvidující nebezpečné volné radikály.
  • zvyšují soustředěnost a zmírňují následky stresu: mají vliv na prokysličení mozkových buněk, lepší soustředění a uklidnění, podporují ochranu proti účinkům stresu, obsahují antioxidanty, likvidující nebezpečné volné radikály.
  • zpomalují stárnutí: působí na biochemickou rovnováhu podporují buněčné množení a regeneraci všech tkání, mají vliv na zpomalení stárnutí.

 

Alveo vs Intra

Porovnání bilinných extraktů Alveo a Intra

  Alveo grape Intra
Balení 950 ml, sklo 950 ml, plast
Dávkování 28-56 ml 28-56 ml
Počet bylin 26 23
 

aloe pravá
benedikt lékařský
brokolice
čajovník čínský
eleuterokok ostnitý
fenykl obecný
hořec žlutý
chaluha bublinatá
jetel luční
jinan dvoulaločný
kardamon pravý
levandule lékařská
lékořice lysá
mučenka pletní
paprika křovitá
paulinie nápojná
přeslička rolní
puchratka kadeřavá
pupečník asijský – gotukola
rdesno mnohokvĕté
řebříček obecný
růže šípková/šípek
skořicovník cejlonský
tolice vojtĕška
tymián obecný
ženšen pravý

aloe vera
bobule schizandry
čekanka obecná
heřmánek pravý
houba Reishi
jalovec obecný
kozinec
lékořice
meduňka lékařská
miřík celer
mučenka pletní
paprika
pískovice - řecké seno
plody plané růže
přetup lékařský
slzovka obecná
smetánka lékařská
tymián obecný
tolice vojtěška
včelý pyl
zázvorovník lékařský
zimozelen okolikatý
ženšen sibiřský


 

Příchuť hroznová šťáva, jablečná šťáva hrušková šťávu
Cena 1046 Kč 1161 Kč
Slevy ANO ANO (podmíněno min. odběr za rok)
     

 

Shrnutí Alveo nebo Intra?

Leč by množství bylin v Alveo mohlo naznačovat, že obsahuje o 3 bylinky navíc, není tomu tak. Oba doplňky se shodují pouze v cca 7 bylinách a jejich složení je tedy ze 70% zcela odlišné. Užívaná dávka je shodná a cenou jsou si také přibližně podobné.

Hlavní při rozhodování bude tedy paradoxně příchuť, která nemá valný význam, ale rozhoduje o tom, zda denní dávku vypijete nebo ne. Přeci jen je to směsice extraktů bylin a chuťově je to znát. Někomu to nemusí vyhovovat. Při našem testu byli oba produkty konzumovatelné a všichni jej vypili bez problémů až na jednoho prcka, který to bez naředění vodou ani za nic nechtěl. :-)

Alveo vyznělo hroznově jemější chutí. Intra chutná výrazněji s bylinkovým nádechem. Nutno podotknout, že Alveo je i ve variantě mint, která je vhodnější pro diabetiky a bude chutnat zase trochu jinak. Zde musí každý vyzkoušet a zhodnotit sám.

Efekt u obou je obdobný, u někoho byl znatelný nárůst energie a vitality.  Někdo však nepociťoval nic nebo efekt nebyl tak moc výrazný - lidé mladší nebo na vegetariánské stravě, což i dává smysl.
Při srovnávání jsme narazili na jediný zásadní fakt a to, že Alveo je baleno ve tmavém skle, což pro dopravu je náročnější, ale v dnešní době zamořené mikroplasty to má svou hodnotu.

Vyzkoušejte je i vy a napiště nám váš názor.





 

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)