Shrnutí: Miniseriál o kvalitě vody od JímeJinak.cz

Voda a její kvalita je pro nás tak moc důležitá, že jsem udělali shrnutí na celý seriál o vodě.

16. 09. 2023

Shrnutí: Miniseriál o kvalitě vody od JímeJinak.cz

Voda a její kvalita je pro nás tak moc důležitá, že jsme udělali shrnutí celého seriálu o vodě na JímeJinak.cz. V několika článcích je probrána problematika hned z několika úhlů pohledu a jsou zde osvětleny věci, o kterých se běžně nepíše, ale každý by je měl znát.

Pro přehlednost jsem připravil ucelený seznam článků a každý stručně shrnuli. Můžete se tak zaměřit na informace, které vás zrovna zajímají. Snadno také můžete celý seriál sdílet s těmi, kterým by tyto informace mohli otevřít oči a v mnohém jim pomoci.

Článek 1: Zabijáci ve vodovodním řádu

Dnešní doba nám zajišťuje mnoho komfortu, který naši předci neměli. Kohoutková voda je příkladem, kdy na velké vzdálenosti je přivedena až k nám domů. Zde se dozvíte, co se s vodou přesně děje, aby se k nám dostala v kvalitě, která nás zdravotně neohrožuje. Ale jedná se samozřejmě o poměr cena/výkon.

Článek objasňuje, co se do vody dostává, proč a co tam nemá být. Zároveň uvádí řadu zajímavých faktů, které jsou zažité, ale nepravdivé.

Více na https://www.jimejinak.cz/zabijaci-ve-vodovodnim-radu/

TIP: Každý by měl vědět co jí a způsob přípravy jídla. Stejně tak by měl vědět co pije a jak to bylo upraveno.

Článek 2: Důležitost vody a možnosti filtrace

Každý zná plno obecných článků o vodě. Tento však je jiný a jde hned k věci, zaměřuje se na “skryté” problémy při špatném “dlouhodobém” pitném režimu. Objasní souvislost s problémem hubnutí, zesílení, proč se nám snižuje výkonnost (ať mentální nebo fyzická) a objasňuje další projevy a problémy.

Objasňuje i častý problém, proč nejsme schopni pít obyčejnou vodu a jak je to vůbec s tou “pitnou” vodou. V neposlední řadě je zde základní přehled, jak si vodu upravit a kdy zvolit jakou možnost.

Více na https://www.jimejinak.cz/pitny-rezim-kvalita-vody-a-jeji-vliv-na-nase-zdravi/

TIP: Zajistit si dobrý zdroj vody je stejně důležité, jako mít dobrý zdroj čerstvé a kvalitní zeleniny.

Článek 3: Ionizovaná voda pro lepší zdraví

V článku o živé-ionizované vodě jsou velmi zajímavé výsledky studií o vlivu ionizované vody na cukrovku, ale i o souvislostech s dalšími nemocemi, jako jsou kardiovaskulární problémy, ateroskleróza, hypertenze, artritida, dna, nemoci ledvin nebo jejím vlivem na rakovinu. Velmi důležité téma, které vás může nasměrovat, pokud trpíte nějakou “nevyléčitelnou” nemocí.

Také se zde hlouběji podíváte na jedno ze základních témat ionizované vody, tím je dělení vody podle pH a nastíníte si možnosti různého využití vody dle jejího pH.

 Více na https://www.jimejinak.cz/ionizovana-voda-pro-lepsi-zdravi/

TIP: Lidské tělo je v průměru zásadité, ale většina lidí se stravuje, jako by mělo být kyselé. Nedělejte stejnou chybu.

Článek 4: Paměť vody

Změna molekulární struktura vody je u ionizované vody dalším velkým tématem, menší klastry = lepší hydratace apod. V tomto posledním článku z minisérie se však jde o kousek dál, pro mnohé za hranu uvěřitelnosti. V dnešním světě neuvěřitelných kvantových teleportací si však nemůžeme být ničím jisti. Kromě vysvětlení o struktuře vody se zde věnuje hlavní pozornost paměti vody a jejímu vlivu na naše zdraví.

Článek může inspirovat a vede k zamyšlení.

Více na https://www.jimejinak.cz/pamet-vody-a-vliv-na-nase-zdravi/

TIP: Nepijte vodu, pokud jste rozrušení a naštvaní.

Závěrem

Po přečtení miniseriálu o vodě bude každému jasné, že voda hraje v našem životě zásadní roli a stojí za to se na chvilku zastavit a zjistit, jakou vodu chceme pít. Je to první krok na cestě ke zdraví.





← Mohlo by vás také zajímat
Recenze: Hubneme do plavek od JímeJinak.cz

 

Doporučujeme →
Voda s antioxidanty aneb ionizovaná voda

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)