- 
									400g
									
										cukety
									
 Alternativa:
- 
									2 lžičky
									
										soli
									
 Alternativa:
- 
									1 střední
									
										cibule
									
 Alternativa:
- 
									3 stroužky
									
										česneku
									
 Alternativa:
- 
									2 lžíce
									
										olivového oleje
									
 Alternativa:
- 
									350g
									
										špaldové mouky
									
 Alternativa:
- 
									1 sáček
									
										sušeného droždí
									
 Alternativa:
- 
									125ml
									
										vody
									
 Alternativa:
- 
									
									
										kmín/hrubozrnná sůl
									
 Alternativa:
kde koupit -
Postup:
Cuketu nastrouháme nahrubo, posypeme lžičkou soli a necháme cca 20 minut vypotit. Přebytečnou vodu vymačkáme.
Cibuli s česnekem nakrájíme též nahrubo. Na pánvi s lžící olivového oleje lehce osmáhneme, než chytí cibulka zlatavou barvu. Poté přidáme cuketu.
Do mísy nasypeme 2/3 mouky, droždí, olej, sůl a vychladlou směs. Vše důkladně promícháme a doprostřed nalijeme 125ml vody. Promícháním vytvoříme lepivé těsto. Pomoučíme a chněteme cca 10 minut. Postupně dosypáváme zbylou mouku.
Z těsta vytvarujeme bochník, který přeneseme na plech vymazaný olejem. Přikryjeme potravinovou fólií, potřenou olejem a necháme kynout na teplém místě cca 30 minut. Těsto potřeme vodou a posypeme kmínem či hrubou solí a dáme do trouby předehřáté na 220°C. Pečeme 10 minut, poté stáhneme na 170°C a pečeme dalších 30 minut.
Před podáváním necháme chléb dostatečně vychladnout.






