Cuketový chléb

Cuketový chléb Vás příjemně překvapí svou chutí. Těsto je ozvláštněné především lehce osmaženou cuketou s cibulkou a česnekem.

15. 08. 2020

Cuketový chléb

    Ingredience:
    alternativy -
    kde koupit -    

  • 400g cukety  
  • 2 lžičky soli  
  • 1 střední cibule  
  • 3 stroužky česneku  
  • 2 lžíce olivového oleje    
  • 350g špaldové mouky  
  • 1 sáček sušeného droždí  
  • 125ml vody  
  • kmín/hrubozrnná sůl  

Postup: 

Cuketu nastrouháme nahrubo, posypeme lžičkou soli a necháme cca 20 minut vypotit. Přebytečnou vodu vymačkáme. 

Cibuli s česnekem nakrájíme též nahrubo. Na pánvi s lžící olivového oleje lehce osmáhneme, než chytí cibulka zlatavou barvu. Poté přidáme cuketu. 

Do mísy nasypeme 2/3 mouky, droždí, olej, sůl a vychladlou směs. Vše důkladně promícháme a doprostřed nalijeme 125ml vody.  Promícháním vytvoříme lepivé těsto. Pomoučíme a chněteme cca 10 minut. Postupně dosypáváme zbylou mouku. 

Z těsta vytvarujeme bochník, který přeneseme na plech vymazaný olejem. Přikryjeme potravinovou fólií, potřenou olejem a necháme kynout na teplém místě cca 30 minut. Těsto potřeme vodou a posypeme kmínem či hrubou solí a dáme do trouby předehřáté na 220°C. Pečeme 10 minut, poté stáhneme na 170°C a pečeme dalších 30 minut.

Před podáváním necháme chléb dostatečně vychladnout. 

← Mohlo by vás také zajímat
10 nejznámějších superpotravin

 

Doporučujeme →
Voda a hubnutí? Tipy jak pomocí vody hubnout

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)