Pórkový koláč se sýrem Feta

Máte na něco chuť? Ale na nic sladkého? Zkuste náš recept na slaný koláč s pórkem a sýrem Feta. Příprava je snadná a z výsledku budete mít radost.

08. 01. 2020

Pórkový koláč se sýrem Feta

    Ingredience:
    alternativy -
    kde koupit -    

  • 1,5 hrnku špaldové hladké mouky  
  • 10 lžic kvalitního másla  
  • 6 lžic čisté vody  
  • 1 pórek  
  • větší hrst sýru Feta  
  • 3 celá vejce  
  • 200g kvalitního bílého jogurtu  
  • 1lžíce oregána  
  • olivový olej  
  • sůl  
  • pepř  
  • muškátový oříšek  

Těsto:

  • Promícháte mouku se solí a postupně přidáváte máslo. 
  • Ve chvíli, kdy bude vypadat jako drobenka přidejte vodu a pořádně propracujte.
  • Z těsta vytvarujte kouli, kterou zabalte do potravinové folie a nechte hodinku odpočívat v lednici. 
  • Poté těsto vyválíte do koláčové formy, kde ho pečlivě promačkáte do všech stran a rohů. 
  • Propícháte vidličkou a vložíte do trouby rozehřáté na 180°C a pečete 15-20 minut než trochu zezlátne. 

 

Náplň: 

  • Na pánvi si rozehřejte olivový olej, vsypte na drobná kolečka nakrájený pórek, který lehce osolte a opepřte.
  • Do vychladlého pórku vmíchejte směs z vajíček, bílého jogurtu, sýru Feta, oregána a muškátového oříšku.
  • Náplň nalijte do připraveného korpusu a pečte do té doby než povrch koláče nezezlátne (cca 35 minut).