Kapustové karbanátky s kuskusem

Výborná, rychlá a jednoduchá chuťovka, lze jako hlavní jídlo nebo i jako příloha.

05. 05. 2017

Kapustové karbanátky s kuskusem

Příprava surovin

Suroviny cca na 15 karbanátků
600g
růžičkové kapusty
200g
uvařeného kuskusu
250g
tvrdého sýra
3 lžíce
Solamylu
1
cibule
1
vejce
5
stroužků česneku


sůl, pepř, olej na smažení
  • očištěné kapusty vložímé do vroucí osolené vody a vaříme cca 10 minut
  • scedíme, na hrubší kousky rozmačkáme (šťouchadlem na brambory) a necháme vychladnout
  • připravíme kuskus dle postupu na obalu


Příprava směsy

  • na hrubo nastrouháme tvrdý sýr a přidáme k vychladlé kapustě
  • postupně přidáme vejce, prolisovaný česnek, pokrájenou cibuli a promícháme
  • dochutíme solí, pepřem, přimícháme Solamyl a necháme asi 10 minut odpočinout


Smažení

  • následně tvoříme placičky, které smažíme na rozpáleném oleji.
  • na ubroucku necháme odkapat 


Servírování

  • lze konzumovat jen tak za tepla i studena
  • jako hlavní jídlo s přílohou nebo jen zeleninou
  • doplnit o dip


Možné další úpravy

  • místo kuskusu lze použít uvařenou rýži nebo bulgur
 

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)