Síla jídla - emotivní příběh Evy z JímeJinak

Většina z nás pozná cenu zdraví v průběhu svého života, kdy přijdou první vážné zdravotní komplikace. Eva ji zná prakticky od narození.

17. 02. 2022

Síla jídla - emotivní příběh Evy z JímeJinak

Narodit se s vrozenými vadami a oslavit první narozeniny na operačním sále, takový začátek života není lehký a každý kdo má děti z toho cítí úzkost, protože je to noční můra všech rodičů. Naštěstí konec dobrý, všechno dobré, ale popořadě.

Těžký start do života sebou nese následky

Každé miminko, které zažije nějaké těžké trauma, si nese následky - ty jsou jen menší nebo větší a také se můžou projevit až později. Když jde navíc o těžké zdravotní problémy, je to opravdu těžký začátek. Další problémy pak přinášejí informace, ty které dostáváme a ty které se k nám nedostanou.

Paní Eva měla jeden z těch velmi těžkých startů do života, ale přes vadu ledvin, operace, hromadu antibiotik a léků, se podařilo to hlavní, přežít. Nic však není zadarmo, taková hromada léků a antibiotik si vzala svou daň v podobě dlouhodobých druhotných komplikací a kaskádového efektu, kdy se nabalovali další a další problémy.

Vlastní tělo jsem nevnímala jako svoje.

Lékaři byli spokojení, že žije a zde je zhruba hranice, přes kterou zdravotnictví z nějakého důvodu nechce jít dál. Na obranu lékařů, není moc lidí, kteří se chtějí opravdu uzdravit. Všichni chtějí jen zázračnou pilulku, která jim pomůže od problémů a tak pokud přijde někdo jiný, nedostane se mu správných informací.

Eva chtěla být zdravá

Hranici ke zdraví si musí překročit každý sám a zbavit se představ, že zdraví je věc lékařů a odborníků. Ne, tak tomu opravdu není! Každý si za svoje zdraví zodpovídá sám!

Paní Eva měla to štěstí, že odmalička chtěla být zdravá a v praxi viděla, kde je ta hranice, ke které jí lékaři mohou pomoci a uvědomila si, že dál už musí jít sama. Hledala cesty a možnosti, ale také se nechala strhnout dnešní uspěchanou dobou.

Přes všechno snažení a hledání cest přišla v 23 letech další tvrdá rána. Nedořešený zdravotní stav společně s workoholizmem, ke kterému dnešní svět spěje, ji pomohl k trombóze a plicní embolii, což jí položilo na lopatky.

Říkali, že to je padesát na padesát.

Někdy musí člověk napnout všechny síly a použít všechny znalosti, ale i tak to nestačí. Přestože Eva velmi dobře zvládla nové komplikace a výzvy, stále jí tělo říkalo, že je něco špatně. Celoroční rýma, akné a další drobné nenápadné problémy jí říkali, že to není ještě ono.

Nalezení cesty k plnému zdraví

Po porodu prvního dítka narazila na další drobný problém, 11 kg nahoře nešlo dolu... I přes veškeré cvičení 4-5x týdně a dle dnešního vnímání velmi zdravého jídelníčku. Po roce snažení přišla na jednu zásadní věc, pečlivě vybraná a s láskou dělaná jídla, které jedla její malá jí samotné dělají velmi dobře. Zhubla 5 kg a zaměřila se na nově objevené informace o zdravém stravování, které pro ni samotnou byl "malý zázrak". Váha se srovnala, rýma zmizela včetně všech dalších různých příznaků a problémů.

Zdravé tělo nemá žádné zdravotní problémy

Když tělu dáte to co potřebuje a odepřete si to, co mu ubližuje, nebudete mít žádné zdravotní problémy. A to i když na začátku dostanete velmi špatné karty. Je to na každém z nás.

Tak jako Eva přišla na způsob jak žít opravdu zdravě a uzdravit se, může každý její kroky následovat. Své poznatky proměnila v portál jimejinak.cz a publikuje tam plno zajímavých rad a zdravých receptů.

Celý její příběh si můžete přečíst na jejím webu JímeJinak.cz/proc-jim-jinak.

 





 

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)