Chlorella - řasa napěchovaná zdravím

Chlorella není nazývána superpotravinou pro nic za nic! Přečtěte si, proč je fajn baštit zelené tabletky plné vitamínů a minerálů.

25. 06. 2017

Chlorella - řasa napěchovaná zdravím

Chlorella je jednobuněčná zelená sladkovodní řasa. Podle odhadů přežívá na Zemi už asi 2,5 miliardy let, ale objevena byla až v roce 1890. Kdybyste nyní šli a nacpali se samotnou řasou, moc vám to nepomůže. :) Zásadní je způsob zpracování Chlorelly - dezintegrace. Díky němu se z ní dostane 90% živin a všeho dobrého. Při tomto procesu se narušuje pro náš organismus normálně nestravitelná "skořápka" jádra chlorelly (fibrózní celuloza) a nedochází ke zničení toho podstatného.mořská řasa - chlorella

Proč je chlorella super

Dá se o ní říct, že celkově podporuje zdraví organismu - dodá mu všechny potřebné vitamíny a minerály. Skvěle se hodí k detoxikaci těla.

Při pravidelném užívání se celkově cítíte skvěle (osobní několikaletá zkušenost). Pokud samozřejmě extrémně "neprasíte" = nejíte extrémně nezdravě. Chlorella působí probioticky = upravuje střevní mikrofloru a tím podporuje zažívání. To je jedna z prvních věcí, kterých si všimnete! :)

Při dlouhodobém užívání zelených tabletek nebo jemného prášku na drinky se vám budou nemoci vyhýbat obloukem - váš organismus bude silnější. Chlorella funguje také antibakteriálně. Při jakémkoliv zánětu v těle stačí zvýšit dávky a celý proces regenerace se několikanásobně zrychlí.

Má pozitivní vliv na krev - čistí ji, snižuje vysoký cholesterol, podporuje optimální krevní tlak a odstraňuje těžké kovy. Toto je možné prokázat na klasickém krevním obraze (před a po užívání chlorelly).

Některé zdroje také uvádí, že funguje preventivně proti rakovině.tablety řasa chlorella

Co chlorella obsahuje

Není nazývána superpotravinou pro nic za nic! DDD = doporučená denní dávka. Hodnoty jsou na 30 g (6 čajových lžiček prášku) chlorelly:

  • Bílkoviny—16g
  • Vitamín A—287% DDD
  • Vitamín B2—71% DDD
  • Vitamín B3—33% DDD
  • Železo—202% DDD
  • Hořčík—22% DDD
  • Zinek—133% DDD

Kromě toho obsahuje chlorella ještě trochu vitamínu B1, vitamínu B6 a fosforu.

Dávkování a na co si dát pozor při výběru chlorelly

Pokud chcete kupovat chlorellu, zaměřte se na to, kde byla pěstována. I tato řasa může vyrůstat v toxickém prostředí a tím má efekt na vaše zdraví nulový, až záporný. Dobrý výrobce by měl garantovat původ.
Pokud chcete vyzkoušet tablety (nejsnadnější forma), dejte pozor na to, jak jsou lisované. Teploty nad 42 stupňů zničí vše dobré v chlorelle = tablety musí být lisované za studena.

K dávkování - neexistuje jednoznačné doporučené dávkování. :) Je potřeba poslouchat vaše tělo. Z naší strany je to doporučení z několika zdrojů na internetu a vlastní dlouholeté zkušenosti. 

Tablety je vhodné užívat půl hodiny před jídlem a zapít vodou. Před spolknutím je můžete rozkousat.
Nedoporučuje se kombinovat s chemickými látkami - pokud máte třeba antibiotika. , je potřeba dodržet alespoň hodinový rozestup od chlorelly.
Obvykle se bere 3x denně.tablety chlorelly​​​​​​​

Nikdy chlorellu neberte zároveň s vitamínem C! Pokud užíváte vitamín C, dávkujte ho min. s hodinovým odstupem od chlorelly (nejlépe po jídle). Vitamín C narušuje vazby, na které chlorella váže těžké kovy a ty se pak mohou dostat do zranitelnějších míst v těle (játra, ledviny, mozek)!

Diabetikům se doporučuje dávku ještě více rozložit během dne a zvýšit ji, protože chlorella stabilizuje také krevní cukr.

Na začátek se doporučuje začít postupně s menšími dávkami. Hodně pijte - pokud nebudete, bude vás bolet hlava a může docházet k zácpě. Klidně zvyšte svůj denní příjem tekutin o litr nad svůj standard.

Postupně se dostanete na dávku jedna tableta na 10kg váhy 3x denně. To je optimální preventivní dávka.
Pak chlorella dává to, co má a vy se cítíte skvěle!

Pro více informací nás kontaktujte, rádi zodpovíme vaše dotazy!





 

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)