Pečená štika s dušenou zeleninou a vejcem

Tento pokrm se hodí jak k odlehčenému obědu či večeři. Nebude Vám po něm těžko, na druhou stranu skvěle zasytí.

21. 08. 2019

Pečená štika s dušenou zeleninou a vejcem

     
    alternativy -
    kde koupit -    

  • 1 ks štiky  
  • 2 větší rajčata  
  • 1 střední cuketa  
  • 3 mrkve  
  • 1 patizon  
  • 1 vejce  
  • 1 střední cibule  
  • bazalka  
  • tymián  
  • máslo  
  • olivový olej  
  • voda  
  • citrón  

Postup:

Nejdříve si předehřejeme trooté zmírníme na 170°C).  Rybu si očistíme, opláchubu na 200°C (pneme, posypeme bazalkou, promažeme máslem a vložíme do zapékací misky, kde je již připravená trocha vody s olivovým olejem. Pečeme dokud ryba není hotová. Nakonec ji můžeme zakápnout pár kapkami citrónu. 

Dále si připravíme zeleninu, též očistíme, opláchneme, nakrájíme na menší kousky (cuketu a patizon můžeme i nemusíme zbavovat semínek) . Nejdříve opečeme do zlatova cibulku, poté nasypeme do pánve s olivovým olejem i ostatní zeleninu. Po chvíli přilijeme do směsi trochu vody a necháme dusit, Následně dochutíme tymiánem (můžete zvolit jakékoliv koření, které máte rádi). Nakonec si uděláme vajíčko s trochou bazalky a můžeme podávat.