Zeleninová polévka pro zahřátí

Tradiční zeleninová polévka obohacená například o listový špenát či pórek bez jakéhokoliv zahuštění Vás příjemně zasytí, dodá spousty vitamínů a energie.

06. 01. 2020

Zeleninová polévka pro zahřátí

    Ingredience:
    alternativy -
    kde koupit -    

  • 1 střední cibule  
  • 2 větší stroužky česneku  
  • 1 pór  
  • 3 větší mrkve  
  • 2 větší petržele  
  • půlka celeru  
  • 1 větší hrst listového špenátu  
  • 2 větší brambory  
  • sůl  
  • celý pepř  
  • nové koření  
  • 2 bobkové listy  
  • olivový olej  

Všechnu zeleninu si očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na olivovém oleji si osmáhneme dozlatova cibulku a česnek. Po chvíli přidáme mrkev, petržel, celer a necháme chvíli dusit. Když mrkev změkne, přihodíme do hrnce zbytek zeleniny, zalejeme lehce vodou a necháme 10 minut vařit. Až když je zelenina měkká zalijeme celý hrnec vodou, přihodíme koření a necháme cca 20 minut probublávat. Polévku můžeme poté buď rozmixovat do hladkého pyré nebo nechat z kousky. Hodí se též jako příkrm pro děti, kde pouze vynecháme sůl a pepř.