Cibulová polévka

Cibulová polévka je nejen velmi chutná, připravit ji lze více způsoby, ale také budete překvapeni, za jak krátkou dobu lze uvařit něco tak dobrého.

13. 11. 2019

Cibulová polévka

    Ingredience:
    alternativy -
    kde koupit -    

  • 10 menších cibulí  
  • 1,5l zeleninového vývaru  
  • 200g másla  
  • olivový olej  
  • kmín  
  • sůl  
  • provensálské koření  
  • 2 bobkové listy  
  • 5 nového koření  
  • 5 celého pepře  

Cibule si očistíme a narájíme část na tenké kroužky a část na kostičky, Všechnu pak hodíme do hrnce, kde jsme si mezitím rozehřáli máslo s olivovým olejem. Cibuli pečlivě v hrnci s máslem a olejem promícháme. Poté co cibule chytne svoji zlatohnědou barvu, (čím déle necháte cibuli restovat, tím tmavší polévku budete mít) ji zalejeme vývarem, přidáme lžičku kmínu, podle chuti sůl, lžíci provensálského koření, bobkové listy, pepř a nové koření a necháme minimálně 15 minut vařit. 

Můžeme podávat s opečenou bagetkou s rozpečeným sýrem nebo s připravenými cibulovými kroužky na pánvi s olivovým olejem či s přírodními cibulovými kroužky. 

 

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)