Beluga se zeleninou a lososem

Nemáte moc rádi normální čočku? A i přesto byste tento skvělý zdroj bílkovin, vitamínů a dalších prospěšných látek zařadili do svého jídelníčku? Doporučujeme zkusit černou čočku obohacenou o zeleninu s lososem.

03. 03. 2020

Beluga se zeleninou a lososem

    Ingredience:
    alternativy -
    kde koupit -    

  • 150 g černé čočky  
  • plátek lososa  
  • 1 větší mrkev  
  • 1 větší petržel  
  • kousek celeru  
  • 1 menší cibule  
  • 2 stroužky česneku  
  • olivový olej  
  • máslo  
  • sůl, pepř  
  • tymián  
  • citrón  

Postup:

Veškerou zeleninu si očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na olivovém oleji orestujeme dozlatova cibulku, česnek, přidáme mrkev s petrželí. Když je zelenina měkká přihodíme kousky celeru. Mezitím, co se nám připravuje zelenina, si černou čočku propláchneme a povaříme ve dvojnásobném množství vody na mírném stupni 30-35 minut. Zeleninu stáhneme z plotýnky a pustíme se do přípravy lososa.  Předehřejeme si troubu na     200° C.  Lososa umístíme na plech vyložený pečícím papírem. Pokapeme olivovým olejem, potřeme máslem a vložíme do trouby a pečeme zhruba 15 minut. 

Čočku dochutíme lžičkou tymiánu (pokud pokrm není pro děti, tak solí i pepřem) a vmícháme připravenou zeleninu. Hotového lososa můžeme zakápnout pár kapkami citrónu. 

 

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)