Ovesné cukroví

Toto cukroví se hodí jak na Vánoční svátky, tak jako pohoštění k odpolednímu čaji s přáteli.

16. 12. 2020

Ovesné cukroví

    Ingredience:
    alternativy -
    kde koupit -    

  • 250g hery nebo másla  
  • 250g ovesných vloček  
  • 250g špaldové hladké mouky  
  • 3 lžíce medu  
  • 2 vejce  
  • 100g rozinek  
  • 1/2 prášku do pečiva  
  • 150g vlašských ořechů  

V míse si smícháme mouku, prášek do pečiva a med. V mixéru si rozemeleme společně ovesné vločky, rozinky, ořechy a přidáme do misky. Záleží zcela na každém, zda směs bude hladká či bude obsahovat kousky.

Poté necháme trochu změknout tuk a společně s vajíčky přimícháme do již připravených ingrediencí. Vypracujeme hladké těsto, které rozválíme a vykrajujeme libovolné tvary. 

Plech si vyložíme pečícím papírem a cukroví pečeme na 180°C dozlatova. 

Nakonec zaprášíme kokosem, můžeme promazat domácí marmeládou či nechat jen tak. 

 

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)