Sirup z bezových květů

Černý bez se doporučuje při nachlazení, při močových a ledvinových potížích. Není nic jednoduššího než si bezový květ nasbírat ve volné přírodě a těšit se na výborný sirup.

12. 06. 2018

Sirup z bezových květů

Ingredience:

  • 25 květenství černého bezu (v podstatě kolik se vejde do 2 l vody)
  • 2 kg třtinového cukru
  • šťáva ze 2 citrónů
  • 4 lžíce kyseliny citrónové (28 g)
  • 2 l převařené vody

Postup:

Převaříme 2 litry vody. Květy krátce opereme pod studenou vodou a zalijeme vychladlou převařenou vodou. Takto necháme v chladu odležet 12-24 hodin.

Šťávu scedíme, přidáme cukr, kyselinu citrónovou, citrón a mícháme, může trvat delší dobu, než se cukr rozpustí. Jakmile se tak stane, sirup plníme do skleněných lahví vymytích vroucí vodou a necháme nejlépe 24 hodin ustát.

Sirup vydrží neotevřený až jeden rok. Pokud je sirup otevřený, tak cca do měsíce by se měl spotřebovat.

 

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)