Rýžový nákyp s Goji

Velmi oblíbený rychlý recept našich babiček s menší obměnou a velkou variabilitou.

13. 05. 2017

Rýžový nákyp s Goji

Příprav surovin

Suroviny
200g
rýže
půl litru
mléka
špetka
soli
40g
třtinového cukru
80g
másla
4
vejce
500g
směsi meruněk a broskví
150g
sušených Goji
  • omytou rýži vsypeme do mléka se špetkou soli a vaříme do měkka
  • připravíme si z broskví a meruněk rychlou marmeládu pro střední vrstvu - oboje rozmixujeme :-)
  • namočíme Goji do vody a po změknutí scedíme


Příprava směs

  • máslo vyšleháme se skořicí a třtinovým cukrem
  • přidáme žloutky a znovu šleháme


Smícháme a navrstvíme

  • po uvaření a vychladnutí rýže s mlékem přimícháme vyšlehanou směs 
  • nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků
  • na vymazanou formu na nákyp (vysypanou strouhankou) nalijeme polovinu připravené rýžové směsy
  • zalijeme připravenou umixovanou marmeládu z broskví a meruněk
  • překryjeme druhou polovinou rýžové směsi


Pečení a podávání

  • vložíme do předehřáté trouby zapéct
  • můžeme podávat teplé, studené se sladkým dipem nebo trochou sirupu 


Možné úpravy

  • lze libovolně měnit ovoce pro střední vrstvu
  • lze dát ovoce na vrchní vrstvu
  • lze přelít různými sladkými dipy nebo tvarohovými omáčkami...


 

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)