Jogurtový dip s řeřichou

Jogurtový dip s řeřichou se skvěle hodí k ochucení různých salátů či jako součást oblohy k hlavnímu jídlu. Postup je velice snadný a přitom chuť skvělá.

16. 02. 2020

Jogurtový dip s řeřichou

    Ingredience:
    alternativy -
    kde koupit -    

  • 200g bílého jogurtu  
  • 3 vrchovaté lžíce řeřichy   nejlépe čerstvě natrhané
  • 2 větší ředkvičky  
  • 1 větší stroužek česneku  
  • sůl, pepř, citrón  

Postup:

Do připravené mísy si dáme celý kelímek bílého jogurtu.  Vyklíčenou řeřichu si otrháme a postupně natrháme na malé kousky přibližně množství odpovídající třem lžícím. Najemno nastrouháme stroužek česneku, dvě ředkvičky a přidáme do směsi. Pořádně promícháme a podle chuti dochutíme solí, pepřem a pár kapkami citrónu. 

Náš tip: Do směsi se určitě hodí i jarní cibulka či pórek. 

 

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)