Optimální voda pro vaše zdraví

Není voda jako voda - kohoutková, ionizovaná...Přečtěte si, jak můžete "poladit" vodu, aby byla ještě více prospěšná vašemu zdraví!

20. 07. 2017

Optimální voda pro vaše zdraví

V našem minulém článku o vodě jsme se věnovali tomu, co je to voda a proč je fajn ji pít. Nyní se podíváme detailněji na vodu a její dopad na zdraví.

Voda vykazuje více než 60 fyzikálních a chemických anomálií. Dá se tedy upravovat. Má smysl řešit i vodu, která vám doma teče z kohoutku? Co vlastně tato voda obsahuje?

Kohoutková voda

Kohotutková voda obsahuje chemické kontaminanty (chlor, flor, hormony, residua antibiotik, těžké kovy)

  • neobsahuje dostatek minerálů (zejména hořčíku)
  • pH vody je neutrální nebo mírně kyselé a pohybuje se mezi pH 6,5 a pH 7,2
  • má oxidační účinky (kladný náboj ORP - oxidačně redukční potenciál)kohoutková voda

A jaká by měla být ideální voda?

  • neobsahuje chemické kontaminanty (chlor, flor, hormony, residua antibiotik, těžké kovy)
  • obsahuje dostatek minerálů (zejména vápníku a hořčíku)
  • pH vody je zásadité a pohybuje se mezi pH 8 a pH 9
  • má antioxidační účinky (záporný náboj ORP - oxidačně redukční potenciál)

Proč řešit úpravu vody?

Ideální voda může mít velký vliv na vaše zdraví, protože to je něco, čeho do sebe za den díky správnému pitnému režimu dostanete opravdu hodně. Správná voda (díky pH a ORP) může pomoci proti překyselení organismu. Na něj má samozřejmě vliv spousta faktorů (stres, špatná kvalita ovzduší, špatná nezdravá strava, alkohol, ... ).

Voda, která pomáhá tělu se zbavováním "škodlivin", má pak vliv nejen na fyzické tělo, ale i na psychický stav. Jednou z přidaných hodnot pití nejen ideální vody je její prokazatelný vliv na hubnutí. Pokud mají lidé nadváhu, více se potí a tím se zbavují tekutin. Pokud nedodržují správný pitný režim, jejich tělo vstupuje do módu "nemám vodu" a zadržuje jí. Při větší snaze hubnout se uvolňují toxiny a kyseliny, které tělo potřebuje vyloučit, ale jelikož má kritický nedostatek tekutin, může to vést až k vážným zdravotním problémům a k problémům hubnout (tělo toxiny a další fujky ukládá a pracuje v kriticky úsporném režimu).

Pokud je voda kvalitní a chuťově dobrá, pitný režim se dodržuje snadněji.voda

Jak upravovat vodu

Na úpravu vody, aby měla ideální pH a antioxidační účinky, se dají použít ionizátory vody. Mohou vodu nejen filtrovat, ale pomocí elektrolytického procesu, kde rozdělují ionty vody na zásadité a kyselé. Vápník, hořčík, sodík, draslík a další minerály se dostanou na záporně nabitou (alkalickou) stranu elektrolýzy. Kyselina sírová a síra putují na kladně nabitou (kyselou) stranu. Díky tomu získáte v jedné nádobě "rozdělenou" vodu. Ta alkalická je právě ideální voda. Ta kyselá se hodí díky svým vlastnostem podobným kyselině třeba na mytí dřezu.

Osobně jsem měl možnost po dobu 4 měsících vyzkoušet ionizátor vody AQUATOR Silver. Vypadá to jako konvice do zásuvky, na které je displejík. Když zvednete víko, jsou tam 2 elektrody - jedna lesklá, jedna tmavá. Dovnitř nalijete vodu, vložíte elektrody, nastavíte si požadované pH vody a necháte přístroj pracovat. Když přístroj upraví vodu na požadované pH, zapípá. Vevnitř jsou 2 nádobky a po ionizaci vody je v té větší právě alkalická voda a v té druhé menší je voda kyselá.

První co, tak jsem si pomocí roztoku, který se barví podle hladiny pH udělal test:

srovnání ph vody

Dělal jsem i test v rodině a dával jim testovat vody a ta z ionizátoru u nich vyhrávala chutí.
Následná údržba přístroje (z té jsem měl největší strach:) je v pohodě. Nijak extra se nezanáší a k jeho ošetření stačí vlhký čistý hadřík.

Po čtyrech měsících musím říct, že jsem si na vodu z AQUATORU zvykl. Tím, že se zaměřuji celkově na zdravý životní styl (goji, chlorella, mladý ječmen,...) mi do toho ionizátor hezky zapadá. Nyní vím, že i při pití vody podporuji svoje zdraví - cítím se stále skvěle. :)

Co oceňuji na produktu možná nejvíce, je odborná podpora ze strany firmy, od které ho mám. Tomuto oboru se věnují dlouhé roky a dovedou na začátku poradit, pořádně vše vysvětlí, dovedou vysvětlit i odbornější problematiku týkající se ionizované vody lidskou formou. Rád tuto společnost doporučím - stojí za to se s nimi pobavit o tom, jak ionizovaná voda pomáhá jejich zákazníkům a jak případně může pomoci i vám

Podívejte se na jejich stránky www.ionizator-vody.cz.

Výhody ionizované vody

  • Ionizovaná zásaditá voda čistí organismus tím, že vyplavuje toxiny a zbavuje tak organismus překyselení. Játra, střeva a další orgány tak pracují lépe.
  • Správná acidobazická rovnováha organismu napomáhá předcházet a zmírňuje příznaky následujících běžných metabolických poruch jako jsou obezita, vysoký krevní tlak, vysoké hodnoty cholesterolu, cukrovka nebo tvorba žlučníkových kamenů. 
  • Ionizovaná zásaditá voda zvyšuje až třikrát sílu antioxidantů obsažených ve vitaminu C a neutralizuje tak škodlivé účinky reaktivních částic, které poškozují tkáň a DNA. Kombinace zásadité vody a vitaminu C funguje jako velmi účinný koktejl proti volným radikálům. Doporučujeme konzumovat spolu s Goji!
  • Jak jsem nastiňoval na začátku článku - voda podporuje hubnutí.
  • V neposlední řadě je to také chuť vody

Pokud by vás k tomuto tématu cokoliv zajímalo, neváhejte se na nás obrátit!





← Mohlo by vás také zajímat
Recenze knížky: Nespěchejte do rakve (Tomáš Kašpar)

 

Přihlašte se k odběru našich sezónních tipů na které by jste neměli zapomínat!

Pravidelně Vám budeme posílat sezónní informace ze světa zdraví, zdravého životního stylu a zdravé stravy.

E-mail příjde tak jednou za měsíc. Tak šup, hoďte tam e-mail, ať o nic nepříjdete! :)